Διαθλαστική Χειρουργική

Home/Ενότητες/Διαθλαστική Χειρουργική
Διαθλαστική Χειρουργική2019-10-22T06:01:01+00:00

Τι είναι η Διαθλαστική Χειρουργική

Η διαθλαστική χειρουργική περιλαμβάνει μια σειρά σύγχρονων χειρουργικών διαδικασιών που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώνουν τα προβλήματα όρασης, συχνά εξαλείφοντας την ανάγκη για διορθωτικούς φακούς. Τα γυαλιά ή οι φακοί επαφής μπορούν να διορθώσουν τα περισσότερα προβλήματα όρασης. Ωστόσο, όταν αυτές δεν είναι οι πιο πρακτικές λύσεις, η διαθλαστική χειρουργική πρέπει να θεωρείται ως η αποτελεσματική εναλλακτική λύση για τη βελτίωση της όρασης.

Οι πιο συνήθεις μέθοδοι διαθλαστικής χειρουργικής είναι το PRK το LASIK και το TRANS-PRK για την διόρθωση μυωπίας, υπερμετρωπίας και αστιγματισμού ενώ τελευταία μπήκε στον χώρο το PRESBY-LASIK για την διόρθωση της πρεσβυωπίας.Σε ειδικές περιπτώσεις που χρειάζεται ενισχυση ενός ιδιόμορφου κερατοειδή μπορούμε ταυτόχρονα με τη διόρθωση του διαθλαστικού προβλήματος να χρησιμοποιήσουμε την διασύνδεση κολλαγόνου με την τεχνική LASIK ή PKR-EXTRA

Το λέιζερ διεγέρτης είναι ένα φορτισμένο μίγμα αερίων, αργού και φθορίου σε έναν καθρέφτη σωλήνα για να παράγει δέσμη υπεριώδους φωτός. Αυτή η δέσμη είναι μοναδική επειδή έχει τη δυνατότητα να σπάσει τους μοριακούς δεσμούς μεταξύ του ιστού και του ατμού, ένα μικροσκοπικό στρώμα κάθε φορά. Το λέιζερ μπορεί να χαράξει ιστό χωρίς να επηρεάζει τον υποκείμενο και τον περιβάλλοντα ιστό. Αυτό το καθιστά ιδανικό για την αλλαγή του σχήματος του κερατοειδούς, του μπροστινού παραθύρου του ματιού, για τη μείωση ή την εξάλειψη των προβλημάτων εστίασης. Η επιτυχής χειρουργική επέμβαση διαθλαστικών ματιών μπορεί να μειώσει ή να θεραπεύσει τις κοινές διαταραχές όρασης όπως η μυωπία, η υπερμετρωπία και ο αστιγματισμός.

Η Διαδικάσια Της LASIK

Αφού γνωρίσατε τι είναι η Lasik και τα οφέλη που μπορεί να παρέχει στον ανθρώπινο τρόπο ζωής, είναι ώρα να μάθετε τι περιλαμβάνεται στη διαδικασία. Πρώτα θα χρειαστείτε ένα ραντεβού για μια εκτίμηση και μια αρχική συμβουλή.

Αντιμετώπιση της Πρεσβυωπίας με LASIK Monovision

Η πρεσβυωπία που κυριολεκτικά σημαίνει «ηλικιωμένα μάτια» είναι μια φυσιολογική και αναμενόμενη συνέπεια της γήρανσης. Οι κρυσταλλικοί φακοί εντός του ματιού περιέχουν πρωτείνες. Αυτές οι πρωτείνες είναι μαλακές και εύκαμπτες όταν είμαστε νεότεροι. Πλησιάζοντας τα 40 εμφανίζεται η πρεσβυωπία...

Η εμπειρία χρήσης της LASIK

Η συμβουλευτική επίσκεψη είναι το πρώτο σας βήμα. Η επίσκεψη αυτή είναι σχεδιασμένη για να σας βοηθήσει να καταλάβετε όλες τις παραμέτρους της διαδικασίας της Lasik. Θα σας δοθεί ένα ενημερωτικό φυλλάδιο καθώς επίσης προεγχειρητικές και...

PRK vs LASIK

LASIK και PRK είναι δύο διαφορετικά (αλλά παρόμοια) είδη οφθαλμοχειρουργικής επέμβασης . Και οι δύο είναι ομαδοποιημένες στην κατηγορία "χειρουργικές επεμβάσεις ματιών με λέιζερ», αλλά η κάθε μία είναι λίγο διαφορετική από την άλλη , όσον αφορά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους .


Presby (Πολυεστιακό )LASIK για τη διόρθωση της Πρεσβυωπίας

Το Presby (Πολυεστιακό) LASIK είναι ένας προηγμένος τύπος χειρουργικής διόρθωσης της πρεσβυωπίας . Με την βοήθεια του λέιζερ αλλάζει το σχήμα του κερατοειδούς του ματιού για να δημιουργήσει διαφορετικές ζώνες όρασης για διαφορετικές αποστάσεις.

Trans PRK τεχνική

Το Trans PRK είναι μια τεχνική λέιζερ για την αντιμετώπιση της μυωπίας , του αστιγματισμού και της υπερμετρωπίας . Η επέμβαση γίνεται εξ ολοκλήρου από το μηχάνημα του λέιζερ και η ακρίβεια της θεραπείας είναι εξαιρετική.

Lasik-PRK Xtra

Πρόκειται για μια νέα διαδικασία που συνδυάζει το LASIK ή το PRK και τη διασύνδεση κολλαγόνου του κερατοειδούς. Αποσκοπεί στην αποκατάσταση της αντοχής του κερατοειδή, αυξάνοντας τη σταθερότητα των οπτικών αποτελεσμάτων και την ακρίβεια της διαθλαστικής διόρθωσης

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αισθητική Οφθαλμολογία

Η Αισθητική οφθαλμολογία μπορεί να “γυρίσει πίσω” το χρόνο μειώνοντας την εμφάνιση των ρυτίδων και των γραμμών, την ηλιακή βλάβη και την χαλάρωση του δέρματος.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Γλαύκωμα

Το γλαύκωμα είναι μια διαταραχή των ματιών που προκαλεί βλάβη στο οπτικό νεύρο που μεταφέρει πληροφορίες από το μάτι στον εγκέφαλο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Παιδιατρική Οφθαλμολογία

Η Παιδιατρική Οφθαλμολογία επικεντρώνεται στην ανάπτυξη του οπτικού συστήματος και των διαφόρων νόσων που διαταράσσουν την οπτική ανάπτυξη στην παιδική ηλικία

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ