Διαθλαστική Χειρουργική

//Διαθλαστική Χειρουργική
Διαθλαστική Χειρουργική2018-10-18T11:53:50+00:00

Τι είναι η Διαθλαστική Χειρουργική

Η διαθλαστική χειρουργική περιλαμβάνει μια σειρά σύγχρονων χειρουργικών διαδικασιών που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώνουν τα προβλήματα όρασης, συχνά εξαλείφοντας την ανάγκη για διορθωτικούς φακούς. Τα γυαλιά ή οι φακοί επαφής μπορούν να διορθώσουν τα περισσότερα προβλήματα όρασης. Ωστόσο, όταν αυτές δεν είναι οι πιο πρακτικές λύσεις, η διαθλαστική χειρουργική πρέπει να θεωρείται ως η αποτελεσματική εναλλακτική λύση για τη βελτίωση της όρασης. Το PRK και το LASIK είναι οι πιο συνήθεις μέθοδοι διαθλαστικής χειρουργικής σήμερα. Χρησιμοποιούν Excimer λέιζερ , την πιο τεχνολογικά προηγμένη μέθοδο διορθωτικής χειρουργικής, για να αναμορφώσουν την καμπυλότητα του κερατοειδούς χιτώνα.

Το λέιζερ διεγέρτης είναι ένα φορτισμένο μίγμα αερίων, αργού και φθορίου σε έναν καθρέφτη σωλήνα για να παράγει δέσμη υπεριώδους φωτός. Αυτή η δέσμη είναι μοναδική επειδή έχει τη δυνατότητα να σπάσει τους μοριακούς δεσμούς μεταξύ του ιστού και του ατμού, ένα μικροσκοπικό στρώμα κάθε φορά. Το λέιζερ μπορεί να χαράξει ιστό χωρίς να επηρεάζει τον υποκείμενο και τον περιβάλλοντα ιστό. Αυτό το καθιστά ιδανικό για την αλλαγή του σχήματος του κερατοειδούς, του μπροστινού παραθύρου του ματιού, για τη μείωση ή την εξάλειψη των προβλημάτων εστίασης. Η επιτυχής χειρουργική επέμβαση διαθλαστικών ματιών μπορεί να μειώσει ή να θεραπεύσει τις κοινές διαταραχές όρασης όπως η μυωπία, η υπερμετρωπία και ο αστιγματισμός.

Η Διαδικάσια Της LASIK

Αφού γνωρίσατε τι είναι η Lasik και τα οφέλη που μπορεί να παρέχει στον ανθρώπινο τρόπο ζωής, είναι ώρα να μάθετε τι περιλαμβάνεται στη διαδικασία. Πρώτα θα χρειαστείτε ένα ραντεβού για μια εκτίμηση και μια αρχική συμβουλή.

Lasik Monovision οφθαλμική επέμβαση

Μετά την ηλικία των 40 σε όλους ο φακός του ματιού αρχίζει να χάνει την ικανότητα του να προσαρμόζει ( εστιάζει ). Αυτό είναι αναμενόμενο φαινόμενο και δεν είναι κάτι το παθολογικό ούτε προκαλείται από κάποια ασθένεια. Όταν η ικανότητα προσαρμογής χάνεται, σημαίνει ότι τα μάτια δεν μπορούν να...

Αντιμετώπιση της Πρεσβυωπίας με LASIK

Η πρεσβυωπία που κυριολεκτικά σημαίνει «ηλικιωμένα μάτια» είναι μια φυσιολογική και αναμενόμενη συνέπεια της γήρανσης. Οι κρυσταλλικοί φακοί εντός του ματιού περιέχουν πρωτείνες. Αυτές οι πρωτείνες είναι μαλακές και εύκαμπτες όταν είμαστε νεότεροι. Πλησιάζοντας τα 40 εμφανίζεται η πρεσβυωπία...

Η εμπειρία χρήσης της LASIK

Η συμβουλευτική επίσκεψη είναι το πρώτο σας βήμα. Η επίσκεψη αυτή είναι σχεδιασμένη για να σας βοηθήσει να καταλάβετε όλες τις παραμέτρους της διαδικασίας της Lasik. Θα σας δοθεί ένα ενημερωτικό φυλλάδιο καθώς επίσης προεγχειρητικές και...

PRK vs LASIK

LASIK και PRK είναι δύο διαφορετικά (αλλά παρόμοια) είδη οφθαλμοχειρουργικής επέμβασης . Και οι δύο είναι ομαδοποιημένες στην κατηγορία "χειρουργικές επεμβάσεις ματιών με λέιζερ», αλλά η κάθε μία είναι λίγο διαφορετική από την άλλη , όσον αφορά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους .


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αισθητική Οφθαλμολογία

Η Αισθητική οφθαλμολογία μπορεί να «γυρίσει πίσω» το χρόνο μειώνοντας την εμφάνιση των ρυτίδων και των γραμμών, την ηλιακή βλάβη και την χαλάρωση του δέρματος.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Γλαύκωμα

Το γλαύκωμα είναι μια διαταραχή των ματιών που προκαλεί βλάβη στο οπτικό νεύρο που μεταφέρει πληροφορίες από το μάτι στον εγκέφαλο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Παιδιατρική Οφθαλμολογία

Η Παιδιατρική Οφθαλμολογία επικεντρώνεται στην ανάπτυξη του οπτικού συστήματος και των διαφόρων νόσων που διαταράσσουν την οπτική ανάπτυξη στην παιδική ηλικία

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ